Polecam. Kaczapucz na ostro, potrafi połaskotać jak ktoś niezwyczajny jeść pikantne. Majezon jeszcze gorszy, powinien minimalizować pieczenie, ale nie. Czostku na ostro nie próbowałem jeszcze, ale na pewno będzie dobrze.

#jedzenie #ostresosy #wegry
f0cc22c2-57ba-4122-839d-327c26d1c60c
artur-2

@macgajster Przyznam majonezu nie próbowałem, ale "Erös Pistá" i wszelkie węgierskie kremy goszczą u mnie stale w kuchni, od około roku. Dodatkowo, jeżeli lubisz chrzan polecam majonez z chrzanem "Majonézes Forma" w tubce. Na kanapki genialny!

macgajster

@artur-2 eros pista jest spoko, za to haragos pista to nie mój poziom, zszedłbym potykając się o coś w biegu po mleko

Mnie ichnia musztarda przypomina naszą klasyczną saperską. Krzan to chyba z rok czy dwa lata temu widziałem pierwszy raz na półkach w sklepie. Za to ten zestaw dopaprykowanego ketchupu, majonezu i czosnku pojawił się jakoś rok temu.

Najbardziej w ich sklepach śmieszą mnie jednorazowe szoty wódy w plastikowych kubeczkach ze sreberkowym zamknięciem.


https://youtube.com/watch?v=_3mMtO1lFIc

artur-2

@macgajster Haragos Pistá nie próbowałem. Mam podobne zdanie o ich musztardzie. Widziałem te szoty, ale nie odważyłem się spróbować. W ogóle mam małą awersję do palinki i na Węgrzech bałem się ruszać alkoholu którego nie znam. Już chyba najgorsza serbska rakija jest lepsza od węgierskiego bimbru, który udaje dobry alkohol.

macgajster

@artur-2 ja wcale nie piję: więc o alkoholach się nie wypowiem wiem tyle, że wino jest tanie i dobre, co roku zbieram wśród znajomych zamówienie w litrach. Widziałem też efekty spożycia popalinkowej wisienki z wiaderka : D

Tak czy inaczej powoli coś tam sobie u nich próbuję za każdym razem. Raz tylko trafiłem na pizzę z kurczakiem, a konkretnie jego wątróbką

Zaloguj się aby komentować