#pletwalztwarogu #jedzenie
119 954 517 - 250 = 119 954 267
Ach, proszę Państwa, oto przed nami zestaw tak prosty, a zarazem tak wyborny, że aż chciałoby się zaintonować pieśń pochwalną ku chwale domowej kuchni. Na talerzu spoczywa naleśnik – cienki jak paryska elegancja, rumiany jak policzki po spacerze w górskim powietrzu. Towarzyszy mu twaróg śmietankowy, miękki i delikatny niczym wspomnienie wakacji na wsi, oraz kajmak z solą morską, którego karmelowa słodycz przywodzi na myśl południowoamerykańskie dulce de leche, ale z wyraźnym słowiańskim akcentem.
A kiedy do tego dołączymy wiórki kokosowe, rozsypane niczym egzotyczny śnieg prosto z tropików, tworzy się kompozycja, która urzeka prostotą, ale i finezją.
To danie to prawdziwe łakocie i witaminy – połączenie tego, co słodkie, kremowe, aksamitne, z tym, co tradycyjne i swojskie. Słowem: uczta dla podniebienia i duszy, którą polecam konsumować powoli, z namaszczeniem, najlepiej przy dźwiękach dobrej muzyki i w towarzystwie ludzi, których lubimy. Smacznego!

