Niektórzy mówią, że nie można olać zakwasu i zostawić go w lodówce na kilka miesięcy, ale to nieprawda. Można, tylko trzeba go potem wyciągnąć 2 dni przed pieczeniem zamiast jednego. Na tym polega odpowiedzialność.


Takie wypieki na święta.

#bojowkapiekarska #pieczzhejto #chleb

24d8f668-5305-4fb9-bdea-4566ab6ef742
bc4d94e8-292d-4846-b2d3-b3ee180df8c5
1596e8b0-ae47-4b61-90cb-6408648e3b00

Komentarze (9)

Acrivec

@radziol trochę zakalcowo wygląda

radziol

@Acrivec sporo mąk razowych, częściowo żytnia, wysoka hydracja

GrindFaterAnona

@radziol u mnie sie żur kisił w lodowce rok. Przed wlaniem do zupy musialem go tylko odgazować xD

Sofie

@radziol ale zbity, wygląda na prawdę dobrze. Jakie mąki?

radziol

@Sofie zwykła pszenna, pszenna razowa i żytnia razowa

CzosnkowySmok

@radziol mi niestety po dwóch miesiącach coś czarnego się zagniezdziło w środku i bałem się otworzyć.

radziol

@CzosnkowySmok nie brzmi dobrze. Mój ma już z 5 lat, częściowo po przejściach, to już jest twarda sztuka

CzosnkowySmok

@radziol zwyczajnie jakoś zabrudzilem wieczko i sie rozniosło...

Zaloguj się aby komentować