Makaron z "instant pot"

Dajemy wszystko na raz:

Grzyby swieze, i suszone, woda z kostka rosolowa, cebula, czosnek, suchy makaron.

Zamykamy garnek, ustawiamy na 8 minut pod cisnieniem.

Otwieramy, dajemy ser, pieprz, smietane, sok z cytryny.

Mieszamy i gotowe.


#nietylkomielonka #gotujzhejto #jedzenie

e46846ce-ed72-471e-bd3d-57387851d21e

Komentarze (4)

DeGeneracja

Ile wywaru i ile makaronu?

Mielonkazdzika

@DeGeneracja tylko tyle zeby woda zakryla makaron.

Ja zrobilem z 1kg makaronu przewaznie zobie z 500g i najczesciej uzywam makaronu linguine.

koszotorobur

@Mielonkazdzika - a Ty co kradniesz moje myki na szybki obiad?

BTW z ryżem też działa tylko trzeba dodać więcej wody - często tak pod ciśnieniem robię Byriani.

Hospodar

@Mielonkazdzika spoko jest ten instantpot? Zastanawiam się nad kupnem tego typu urządzenia ale jest tego za dużo na rynku makaron wygląda za⁎⁎⁎⁎ście, co ciekawego można jeszcze w garze wyrzeźbić? Często go używasz?

Zaloguj się aby komentować