Kuchnia fusion, połączenie najlepszych składników kuchni Polskiej z najlepszymi składnikami kuchni Imperium Osmańskiego:


Boczek dojrzewający, masło, chlebek turecki, pasta z zielonych oliwek, proporcje makroskładników:

Białko: jest (z boczku)

Tłuszcze: są (z masła; boczku i pasty)

Węglowodany: są (z chlebka)

Kcal: są (dużo, czyli w sam raz)

Trudność przygotowania 1/6


W wersji light można nie polewać chlebka tłuszczem z patelni przed posmarowaniem pastą. Tłuszcz zachować na "jutrzejszą" jajecznicę.


#gotujzhejto #chlopskakuchnia #chlopskiejadlo #kolacja

ea094f42-71e6-4550-96ed-eb9cac65b27f
2dec4fca-ed6e-44e2-bcf3-fb496d74153b
47b7b6fe-4557-41c0-ae6f-1f64735f7092
eb079466-31ba-42a2-910d-f8bcc8f1ef98
d45949bc-02b1-4f22-984b-e044911e0d14

Komentarze (4)

Ugulem_to_troche_wygryw_troche_przegryw

chlebek podpiec w piekarniku 4 minuty 160 stopni, tak jak podane na opakowaniu!!!!

Astro

@Ugulem_to_troche_wygryw_troche_przegryw smażyć boczek dojrzewający? Barbarzyństwo i marnotrastwo.

Ugulem_to_troche_wygryw_troche_przegryw

@Astro pff


chłop lubi sobie czasem pofolgować

jiim

@Astro oczywiście, a co, ma czekać aż dojrzeje czy do smażenia brać jedynie parzony?

Zaloguj się aby komentować