Jutro tylko dokupić pączki i gotowe Pocukruje się resztę jutro bo tak rozmiękną.


Przepis:

8 żółtek

szklanka piwa

4 szklanki mąki

4 płaskie łyżki cukru

szczypta soli


Zagnieść ciasto, dobrze napowietrzyć bijąc wałkiem albo wałkować i składać aż będzie w środku miało małe dziurki napowietrzone, wstawić do lodówki na ok. godzinkę a potem cieniutko rozwałkowywac i kroić na cienkie paski z dziurką po środku i przez tą dziurkę przełożyć. Smażyć na rozgrzanym oleju lub smalcu na złoty kolor i wykładać na ręcznik papierowy żeby odsiąknąć tłuszcz. Posypać cukrem pudrem;)


#gotujzhejto #tlustyczwartek #nietylkomielonka w tm uk

f76f3bd8-92f2-498e-8136-6466df95c0db
6765029e-4021-4ef8-804c-781491a27610

Komentarze (3)

SUM

@MarianoaItaliano E mogłeś napisać, że z ejfrajera

MarianoaItaliano

@SUM Niee, akurat to tradycyjnie;)

ten_kapuczino

@MarianoaItaliano w nienawiści do chrustu...

Zaloguj się aby komentować