Jest niedziela to musi być rosół!! Dzisiaj japoński


Wywar drobiowy robiłem wczoraj, tak samo marynowałem jajka. Do tego mięso mielone, pak choi, kukurydza, arkusz nori. Wyszło pycha, ale nie wiem czy będę robił jeszcze raz, od zajebania z tym roboty. Ale chciałem spróbować się zmierzyć z kuchnią japońską i uważam że jak na pierwszy raz wyszło super!

#gotowanie #gotujzhejto #ramen #japonskirosol

934b2414-6143-40e7-8727-d497ad6cc5cf

Komentarze (4)

UncleFester

@Endrevoir

Zrobisz, zrobisz.

Kwestia organizacji.

Buliony i dodatki mięsne można mrozić, a tare przeważnie może stać w lodówce tygodniami.

Endrevoir

@UncleFester Dobry tip! Zapamiętam, może jak będę na swoim, z większą ilością miejsca, to się zrobi większą ilość wywaru

rmbobster

Jak już się z tym dupic to brać duży gar a wywar pomrozic :)

Endrevoir

@rmbobster kurde właśnie nie mam dużego, starczyło na 4 porcje xd trzeba będzie w przyszłości zaopatrzyć się w jakiś 7l gar i wtedy szaleć

Zaloguj się aby komentować