Komentarze (5)

Fly_agaric

Dajesz samą śmietanę? Nie robisz beszamelu?

Nawet mnie się takie uproszczenie podobowuje, bo kiepski jestem w beszamelowaniu.

PanNiepoprawny

@Fly_agaric nie - chujowe jest z beszamelem. Testowałem

Fly_agaric

@PanNiepoprawny No to będę testował twoją metodę.

PanNiepoprawny

@Fly_agaric skoro zamierzasz robić to powiem CI jak zrobić, żeby wyszła dobra:

  • cienkie plasterki ziemniaków (najlepiej robotem)

  • blachę wysmarować smalcem albo innym tłuszczem

  • kiełbę wcześniej podmażyć

  • przy składaniu nie mieszać śmietany ze wszystkim tylko zrobić takie kleksy i lekko tylko rozprowadzić

  • każdą warstwę posolić i popieprzyć - żadnych innych przypraw

  • ser na górę to najlepiej jakaś gouda albo inny taki zwykł (nie mozzarella)


180stopnie, 1.5h pod przykryciem (termooobieg) + po wyłączeniu niech jeszcze chwile postoi. I powinno być git

Fly_agaric

@PanNiepoprawny Zamiast kiełby spróbuję boczek. Dzięks!

Zaloguj się aby komentować