Komentarze (11)

. Wypala mordę fest


he he na kiblu d⁎⁎e będzie wypalać

@SuperSzturmowiec kurde 15' po tym jak skończyłem jeść dalej piekła mnie japa. Na kiblu będzie armagedon

Też dzisiaj trochę przegiąłem z jalapeniosami, ale do cayenne to nie ma podjazdu chyba

@Gepard_z_Libii nie wiem dlaczego ale ubzdurało mi się że cayenne jest relatywnie słabe. W przepisie było 1-2 łyżeczki, ja dałem 2,5

1db08a65-fef7-492d-8b7b-6714f1d8893f

@HolQ z tej caroliny można normalnie granaty gazowe produkować xD

@Gepard_z_Libii gaz pieprzowy ma 1 mln SHU z tego co pamiętam więc tak xD.

Najmocniejsze co próbowałem to sproszkowane ghost pepper, ale nie miało tak jak na grafice 800k ale 400k (tak bylo napisane w raporcie lab. Wiec raczej tak bylo xD). Kilka sekund owocowo-dymnego smaku i 40' bólu. Wziąłem dosłownie lekko oprószony opuszek palca oblizałem. Bylo tam maks kilka mg papryczki


Czytałem gdzieś, że na uprawach i przy zbiorach chodzą w pełnym PPE. Dłuższe stanie w pobliżu rośliny sprawia, że zaczynają łzawić oczy i piec w gardle. Ale nie wiem czy to prawda

@HolQ kurde, jalapeno jem jak ogórki konserwowe, a jak walnę peperoncino za dużo do spaghetti, to mi mordę wypala. Dziwna ta skala.

@Gepard_z_Libii sos z czystej caroliny z własnej szklarni. W domu się tego robić nie da. Ręce palą po obieraniu mimo założonych rękawiczek. Oczy płoną jak się zbliżysz. Jeden mały słoiczek starcza mi na 4 miesiące. Uwielbiam ją bo smak ma przezajebisty tylko trzeba sie umieć z nią obchodzić.

0a3e412c-8445-415e-a857-b544b3b174b2

@Niv Ja raz jak debil suszyłem w suszarce do grzybów w pomieszczeniu gospodarczym zamiast na dworze xD

@Niv moja manager była w zeszłym miesiącu na International spice conference w Indiach. Jedna firma zrobiła prezentacje oleozywic z caroliny reaper i bhut jolokii całkowicie pozbawionych kapsaicyny, więc może niedługo pojawią się na rynku więcej produktów o tym smaku. Tylko po prostu będą lekko podrasowane ostrzejsza chilli

Zaloguj się aby komentować