Jedna z tych potraw u mnie w rodzinie, którą uwielbiam i mi przypomina dzieciństwo. Papryki nadziewane mielonym mięsem, najpierw pieczone w piekarniku a później duszone w sosie własnym... #gotowanie #gotujzhejto
b042f608-6e27-46fe-a56a-0eac3873d8bf
a73598ae-335a-4604-853f-b8ce7e792879
mBank

@Yakamoz Człowieku! Jadłem to ostatni raz mając 7lat bądź 8 Jak dobrze siegam pamięcią, kupę lat w zawodzie jako kucharz i nie spotkałem sie z tym, z głowy mi wypadło w ogole to jedzonko, Bogu mój! Wiem co robie jutro na obiad

Yakamoz

@mBank Cieszę sie, że komuś się przypomniało ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

mBank

@Yakamoz Już nawet mam pomysł jak to przerobić delikatnie, sera do kuli mięsa dopierdole i przyprawie inaczej, pomysł jest jutro realizacja, ale naprawdę aż jak zobaczyłem to zdjecie zapach i smak mi sie przypomniał

zmasowanyatak

@Yakamoz jem często, moja mama robi zajebiste. Uwielbiam!

AnimalMotherPL

@Yakamoz Przypomniałem sobie o nich jakoś pół roku temu i teraz staram się przyrządzać je częściej, ale wcześniej, prawdopodobnie ostatni raz jadłem je z 15 lat temu. I teraz przypomniałeś mi o nich ponownie, więc dziękuję, idę do sklepu po paprykę XD

GazelkaFarelka

@Yakamoz Ja robię czasami ale coś mi się nie zgadzało. Już wiem - brakowało sosu i duszenia w sosie

galonim

@Yakamoz nie rozpadają się przy gotowaniu w sosie? Lubię je i jadam czasami ale zazwyczaj pieczone w piekarniku i polewane sosem robionym w oddzielnym garnku. Nigdy nie testowałem duszenia w sosie.

Yakamoz

@galonim No po długim czasie już są mega delikatne i mogą się rozpaść przy przekładaniu ale jak tak 1,5h w piekarniku i z godzinkę poddusić i będą ciągle w miarę stabilne

Zaloguj się aby komentować