Jeden z moich ulubionych sposobów na owsiankę: dodanie do niej płatków śniadaniowych (ok. 30-40 g). Z jednej strony zdrowo, bo wpada 50 g płatków owsianych górskich (zalewam je na noc wodą lub mlekiem i rano są miękkie), a z drugiej smacznie (i wcale nie aż tak niezdrowo). W płatkach śniadaniowych najgorsza jest w sumie obecność cukru, ale wiadomo, zawsze trzeba czytać skład. Do tego źródło białka, czyli odżywka albo skyr oraz źródło tłuszczów, czyli orzechy lub masło orzechowe. No i miło, jeśli pojawią się też jakieś owoce.
P.S. Wiem, że na zdjęciu nie widać owsianki. Ale nie kłamię, jest pod spodem.

#jedzenie
dd6075cc-3d32-435a-a00e-eb3c5de0e9a7
5

Komentarze (5)

Tez robie tylko taka na noc i tez z boroweczkami ( ja dodaje tez pokrojonego banana).

@ErwinoRommelo kiedyś codziennie robiłam z bananem, ale przez sezon na borówki i truskawki, to częściej wybieram obecnie te drugie

@Servusek ja lubie jak slodki banan balansuje kwaskowe borowki, bo ja wole te nasze male i kwasnie a nie te ha tfu wielkie amerykanskie, sporoboj tez z mlekiem migdalowym a nie z woda.

@ErwinoRommelo z roślinnych kupuję owsiane, bardziej mi smak odpowiada

Zaloguj się aby komentować