Jako że mięso zawsze na propsie to chciałem podkreślić że „ziemniaczki zostaw” nigdy nie było opcja.

Dlatego zrobiłem ogórki kanapkowe z przepisu Damian od kuchni. Dałem mniej cukru ale i tak są dla mnie za skodkie.

Olej zredukowałem o 1/3. Będę próbował dalej. Ale mięso musi mieć podkładkę.


#gotujzhejto #domowelepsze

ba4073af-d9f8-4f0c-80e1-f7941ecc0786

Komentarze (11)

Astro

@Compositum przecież Jest.

Compositum

@Astro teraz jest, a ile tam cukru? nie lubię w sumie przesłodzonych ogórków

Astro

@Compositum w przepisie było 2 szklanki na ok 2,5 ogórków. Dałem szklankę. Za słodkie.

Uwaga. Nie wiem po co dodaje się cukier.

Compositum

@Astro Konserwant zamiast octu lub kiszenia.

Astro

@Compositum no tak. Ale jest też ocet. Nie chce go promować bo uważam że często się myli ale inspiracją był ten podpis.

https://youtu.be/6kKEYTLncW4?si=SA58ln4RncOxD_Pj

Compositum

@Astro Wielokrotnie widzę przepisy typu szklanka octu, cukru i oleju jako zalewa ale jakoś nigdy się nie skusiłem. XD

Astro

@Compositum a masz jakiś fajniejszy przepis? Jeśli tak to biorę w ciemno :) bo tego nie powtórzę.

Compositum

Nie za bardzo, nie lubię warzyw w occie. Nomart nic nie ma? @Astro

Astro

@Compositum no właśnie u nomarta nie kojarze. W ogóle jakoś słabo mi idzie szukanie dobrych przepisów na słoiki warzywne.

Już nie wspomnę o tym że „czaty gipiti” podają inne czasy pasteryzacji niż większość jutuberow/blogerow

wonsz

Kozackie są kozackie, z musztardą w zalewie, trochę słodkie. A jak teściowa zrobi patisony piklowane z curry to klękajcie narody.

Zaloguj się aby komentować