jak zrobić pizzę, taką jak z pizzerii albo i lepszą? tyle już przepisów z yt zagranicznego, czy polskiego, że ważna mąka, jej typ itp.. ale ciasto zawsze w smaku wychodzi takie jak z mrożonki? No na pewno nie tak dobre jak z pizzerii... no i grube wychodzi
Zielonypomidor

@cornel9192 O ile typ mąki i ilość białka w niej rozróżniałeś to pozostaje tylko temperatura wypieku.

golden-skull

@cornel9192 Ciasto - 600g mąki typ 00, woda, drożdże świeże 3g, półtora łyżki stołowej oliwy z oliwek, sól. Wyrabianie ciasta 10min, czas wyrastania 5 godz.

dedik

@cornel9192 kraftowy kamień, kraftowa mąka, kraftowe pomidory, 69h tutoriali z jutuba i składniki tylko włoskie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

MauveVn

@cornel9192 Nie zrobisz takiej jak z pizzerii, bo nie masz takiego pieca.

esq8

@cornel9192 kwestia wprawy, zabawy z proporcjami,

Piekarnik na pewno rozgrzać do 250st albo i 300 jak można.

Pizze wsadzasz do rozgrzanego jak najniżej, kamień już dużo daje.

Zaloguj się aby komentować