Hej, mam kilka pytań do pizza maniaków
Czy ktoś z Was może posiada piec domowy do pizzy? Coś typu G3FERRARI lub podobny, elektryczny. Mam sceptyczne podejście po obejrzeniu kilku nieudanych lub przeciętnych  prób youtuberów.
Może ktoś z Was poleca jakiś inny (najlepiej w miarę ekonomiczny) piec do DOMOWEGO użytkowania. 
Zastanawia mnie czy piec gazowy można bezpiecznie używać w zamkniętym pomieszczeniu 
Zielczan

@Bankrut.pl te piece trzeba zmodowac na wlasne potrzeby

Zielczan

@Bankrut.pl przykładowo ustawiasz potencjometr, żeby wcześniej załączał grzanie, co w konsekwencji powoduje, że jak dociera do maxa to podaje większy prąd, a więc i wyższa temperaturę. Można grzałkę z dołu przełożyć na górę, żeby lepiej grzało, a dół po prostu jest opiekany ciepłem kamienia

Bankrut.pl

@Zielczan Czy ustawianie potencjometru było przewidziane przez konstruktorów czy trzeba grzebać się w bebechach? To samo pytanie odnośnie grzałki

Zielczan

@Bankrut.pl w obu przypadkach są to przeróbki, po których tracisz gwarancję. Ale za to zyskujesz dobre pizze xD

Bankrut.pl

@Zielczan Sam takie przeróbki robiłeś u siebie czy ingerował specjalista

Majke

Miałem kiedyś jakaś tańsza podróbkę. Przeskok jakości pizzy z piekarnika do takiego był ogromny. Jak na start zabawy z pizza to się sprawdzi. Jak masz możliwość to polecam te gazowe.

Bankrut.pl

@Majke Możliwości finansowe się znajdą z tym, że nie wiem czy gazowy piec sprawdziłby się w domu Level pizzamana jest już mocno nabity i potrzebuję więcej mocy do zabawy. W piekarniku (max 250) daję sobie rade różnymi trikami ale to już mi nie wystarczy.

Majke

Gazowy niestety tylko na dworze. Stad tez minus zima.

Bankrut.pl

@Majke Fuck Czy na elektrycznym dałeś radę zrobić idealną lub prawie idealną pizzę neapolitańską? W piekarniku regularnie robie coś takiego:

15d1f534-2208-4c59-a5cc-cbf02f982871
c04fc945-25ba-4c39-8984-d454aeacb465
50bec424-3c70-4be1-9111-db0450ffad71
Majke

Idealna udało mi się dopiero w gazowym.

Bankrut.pl

@Majke Zaczyna się to robić moim małym marzeniem;)

Zaloguj się aby komentować