#gotujzhejto
Suszona wieprzowina.
Robiłem pierwszy raz i wyszło całkiem dobre. Jednak następnym razem muszę dać mniej sosu teriyaki, ponieważ wyszło za słodkie jak dla mnie. I więcej chili.
Sos sojowy, sos teriyaki, pieprz czarny, czonnek granulowany, płatki chili.
833f136c-6415-45b7-923f-0c6cceacf36a
Acrivec

@Pol616 wieprzka to bym się bał choróbsk

Pol616

@Acrivec Mięso z pewnego źródła, więc nie obawiam się.

Czemu

@Pol616 ci co kupowali galaretę na rynku swojską tez byli pewni xD

Pol616

@Czemu Kupowałem w duzej lokalnej ubojni/masarni, więc mięso mają badane. Choć wiadomo, wszystko jest możliwe.

Mielonkazdzika

@Pol616 dawales saletre, albo sol peklujaca? Maja bardzo ladny kolor.

Pol616

@Mielonkazdzika Nic takiego nie dodawałem. W rzeczywistości są ciemniejsze. Tylko sos sojowy i teriyaki.

goroncy_kartofel

@Pol616 i super. Poczytaj jak zabezpieczyć przed pleśnią, bo ja robiłem raz i większość poszła w kibel bo był grzyb.

Pol616

@goroncy_kartofel Dzięki za podpowiedź. Ale z drugiej strony nie oszukujmy się, długo nie poleży

goroncy_kartofel

@Pol616 Tego Ci życzę. Ja szykowałem sobie na dłuższy wyjazd i cały misterny plan w pizdó

emdet

@Pol616 czy ja dobrze kojarzę, że nie wolno surowej wieprzowiny wsuwać? To chyba niezależnie od źródła jej pochodzenia może zawierać jakieś groźne pasożyty czy coś.

Pol616

@emdet Oczywiście, że jest ryzyko spożywania surowego mięsa (np. tatar).

Ja używałem suszarki do grzybów, suszyło się to w sumie 6 godzin. Po trzech godzinach suszenia zamieniłem tacki miejscami, temperatura była wysoka, bo aż mnie parzyły jak je trzymałem w dłoni. Więc nie obawiam się problemów.

emdet

@Pol616 tatar się robi z wołowiny. Ale tak jak mówię, nie znam się, coś mi się tylko po głowie kołata że wieprzowiny na surowo sie nie je.

Zaloguj się aby komentować