@zosiasamosia1 Tak, tylko to koloid więc pewnie będziesz musiał wstrząsnąć po rozmrożeniu. I jednak dla bezpieczeństwa bym podał obróbce termicznej przed spożyciem.
@chwastyodkuchni to za duzo roboty. Spróbuje wypic jakos ehh
@zosiasamosia1 budyń? kaszka mana?
@chwastyodkuchni obrzydliwe. Ale mam owsiane płatki to moze je skoncze bo nieduzo zostalo. Albo moze poprostu upieke 10 bułek do burgera. Jak je zamroze swiezo wypieczone to bedzie git? Czy moze wypiec do połowy i zamrozic? A moze zamrozic ciasto?
@zosiasamosia1 Upiec normalnie i zamrozić. Polecam parowanie bułek przed złożeniem kanapki.
@zosiasamosia1 ja bym ciasto zamroził
@szczelamseczasem @chwastyodkuchni opinie ekspertów są sprzeczne XD Zamroze ciasto i bulki. A ciasto jak zamrozic? Moge je w foliówke wrzucic?
@zosiasamosia1 Nie są sprzeczne, zależą od punktu widzenia. A mrozić w odpowiednich workach z szczelnym zamknięciem a nie zryweczki zajumane z marketu.
@zosiasamosia1 A co do różnic mrożenia ciasta i bułek gotowych. W okresie kiedy słońce świeci i mam nadmiar prądu i mogę mieć gdzieś cenę kWh to bym kulkował i mroził i piekł sobie w ogromnym piekarniku jedną bułkę. Świeże lepsze. Jednak zimą jak mam płacić za prąd to wole ograniczać zużycie. No można mieć jeszcze minipiekarnik. Ale to już chyba 3 rabin?
Więc w sumie to zależy.
@zosiasamosia1 nie są. @chwastyodkuchni opisał. Ja osobiście wolę ciasto mrozić. Zawsze można pizzę zrobić i inne wynalazki.. Jak lubisz bułki to lepiej podpiec buły i na szybko robisz. Energia - jak wyżej. A samo mrożenie, też jak wyżej. W szczelny worek, podsuszone.
@chwastyodkuchni dobra, upieke i zamroze. i tak je potem tostuje. a chleb mroze zawsze i wyjmuje 2 kromki i są git
zzzzzzzzzzzzzzz
@zosiasamosia1 Po stostowaniu polecam uparować 30-45 sekund.
@chwastyodkuchni jak? W sensie ze zamrozone takie prosto z zamrazarki uparowac czy juz rozmrozone?
@zosiasamosia1 Rozmrożone tostujesz jak lubisz i następnie na parę i stają się ponowie mięciutkie.
Zaloguj się aby komentować