Komentarze (6)

LondoMollari

@wiatraczeg Ah, picie świeżego niepasteryzowanego mleka, świetny sposób na zdrowie.


Salmonella lubi to.

wiatraczeg

@LondoMollari widzisz, bo on ma tytanowy system odpornościowy i jest tym no ponadSlovakiem, my podSłowacy nie możemy i musimy pić uchate mleko i mieso sprawdzone laboratoryjnie xD

LondoMollari

@wiatraczeg Wkrótce, będziemy mogli wkrótce przetestować efekty takiej diety na 330 milionach ludzi. Robert Kennedy (nowy szef departamentu zdrowia USA) jest fanem niepasteryzowanego mleka, i chce z tego uczynić oficjalną rekomendację. xD

spam_only

@LondoMollari emm, pije takie mleko od małego i nigdy żadnej salmonelli nie miałem. Dodatkowo nie słyszałem żeby ktokolwiek miał, także nie rozumiem o co chodzi.

wiatraczeg

@spam_only Jak masz mleko UHT w kartonie to zaraz po otwarciu mozesz je wypić i nie powinno stać w lodówce dłużej niż dwa dni (bakterie). Jesteś bezpieczny, ot tak, a przynajmniej bezpieczniejszy o 99% spożywając takie mleko.


Mleko niepasteryzowane wymaga pasteryzacji, inaczej doprowadzenie do wrzenia i poczekania 2 minuty. No ale są nieświadomi tego ludzie w tym świecie i tego nie wiedzą i jak to wypiją to poumierają i będzie epidemia salmonelli.

Salmonella nie jest sama w sobie problemem w mleku (jeśli krowa jest zdrowa), lecz na wymionach i ogólnym syfie przy dojarkach ( no wiesz, podbije się jakieś gówno w wymiona, ktoś nie przetrze i masz gotowa kadź mleka do zabicia ludzi przez rozesranie xD. Mleko dzisiaj to się wlewa do wielkiej cysterny a potem leci przez przeróbkę (na szczęście uhate) )


To tak w skrócie, pomijam już żywienie w kantynach czy ewentualną nieświadomość kucharki. Z tego co wiem to w Polsce w latach jakichś 2000 cośtam jeszcze można było znaleźć takie mleko w takich workach czy tam szklanych opakowaniach, ale było dwukrotnie tańsze i trzeba było je gotować.

Chunx

Wszystko zrozumiałem a nawet się nie uczylem

Zaloguj się aby komentować