Komentarze (13)

Pan_Pomidor

@Bankrut.pl To już robi się nudne. xD

Pimenista2

@Pan_Pomidor chłop pewnie ma własną pitcernie i może się raczyć codziennie dobrociami xD

Pan_Pomidor

@Pimenista2 Ta ma czerwone Ferrari xD

Bankrut.pl

@Pan_Pomidor ojej łamiesz mi serce

Pan_Pomidor

@Bankrut.pl No bo gdzie pizza z nutelą i bananami? No gdzie?

Bankrut.pl

@Pan_Pomidor Spokojnie już niezbędny składnik zakupiony W środę robie pizza party i biga cierpliwie fermentuje w lodowce na 8 placków bo wiecej się nie zmieści. Z nutelka i chyba bananem sprobuje next time

78359c0c-46b3-4199-bcfa-8f5bcf3e122e
Pan_Pomidor

@Bankrut.pl Jadłem bardzo dobrą z ricotta i morelą oraz odrobiną pancetty. Ogólnie te słodko słone smaki potrafią być zaskakująco dobre.

Bankrut.pl

@Pan_Pomidor ooo widzisz, i już screenik leci ku pamieci Ostatnio wpatrywałem się 5 min w sklepie w ricotte ale nie miałem pomysłu jak jej użyć

Bankrut.pl

@Pan_Pomidor Ten przepis bardzo chce spróbować

d27a9c3e-6a00-423d-a81d-88b1bafef035
Pan_Pomidor

@Bankrut.pl To takie "odrywane" bułeczki?

Bankrut.pl

@Pan_Pomidor Nie do konca, łap przepis https://youtu.be/WBGA6M5AOBs

Bułeczki to chce zrobic takie: https://youtu.be/zy1I_HdWYSQ

DwubiegunowyBajzel

@Bankrut.pl robisz tyło taką "klasyczną" pizzę czy dopuszczasz możliwość żeby w tym temacie zaszaleć? I nie chodzi mi o ananasa

Bankrut.pl

@DwubiegunowyBajzel coś konkretnego masz na mysli? Cały czas się uczę, wprowadzam rozne zmiany, aktualnie przeszedłem z poolishu na bige przy stałej hydr 70 i testuje piecyk kopulkowy. Co do ciasta to będę szedł w wyższe i troche niższe hydr dla porównania, zamierzam porobic inne włoskie dania, tez na słodko ( to samo ciasto z małymi zmianami) co do sosów i dodatkow to jeszcze sporo mam do odkrycia, co do stylu chciałbym umiec kazdy ale nie wszystko na raz

Zaloguj się aby komentować