Bruksela dała zielone światło robakom w serze i w chlebie.

Rozporządzenie wykonawcze wydane przez Komisję Europejską z dnia 20 stycznia 2025 roku (UE 2025/89) zezwala na dodawanie do żywności dla niemowląt, dzieci i osób dorosłych proszku z całych larw mącznika młynarka. Owady przed dopuszczeniem do użytku spożywczego mają być poddane sterylizacji promieniowaniami UV.


#robaki #europa #dieta #zielonylad #polityka

Forsal

Komentarze (7)

inty

Zesransko na twitterze PiSu i obrazki generowane AI za - 3, 2, 1.....

RobertVanPlitt

Niewolnicy będą jeść robactwo, a możni tego świata zajadają się wołowiną.

pizzalover

Ciekawe kto się pomyli i da info na etykiecie :D a tak serio to nie chciałabym tego jeść po prostu

Fulleks

@pizzalover Co za różnica jakie białko będzie w parówce ? Jeśli będzie smakowała tak samo ?

pizzalover

@Fulleks w smaku żadna, chodzi o kwestie psychiczne jedzenia robali, dużej części społeczeństwa brzydzą

pizzalover

@Fulleks można wyprodukować białko z ludzkich włosów, czemu tego nie robimy? Można dodać do parówek :P

Fulleks

@pizzalover Głownie ze względu na możliwość przeniesienia chorób, dlatego też nie karmimy krów mączką kostną.

Zaloguj się aby komentować