Komentarze (4)

GtotheG

@SiostraNieZdradziDziewczynaTak ale mi zrobiłeś smaka na krewetki... jutro se muszę zrobić :3 podaj przepisik?

SiostraNieZdradziDziewczynaTak

@GtotheG tutaj nie ma przepisu, lejesz oliwę na patelnie i:

surowe krewetki smażysz 2-3 minuty i zdejmujesz z patelni aby nie przegotować (blanszowane jak na zdjęciu 1-2 minuty) jeśli kupiłeś krewetki w pancerzach to smażysz w pancerzach i ściągasz po przesmażeniu, to doda do oliwy dodatkowy smak.


na oliwę dajesz kolejno wszystkie składniki sosu:

najpierw czosnek chili i łodygi z pietruszki potem resztę dajesz opcjonalnie kapary, oliwki, achois, szalotkę, dymkę pietruszkę...


https://www.tiktok.com/@cookedbyjulie/video/7268792381745614126

Sopel

Po przesmażeniu wyciągasz jekitka?

Zaloguj się aby komentować