Upał nie odpuszcza więc kapuśniak z młodej kapusty z odrobiną swojskiego boczku.
#gotujzhejto #gotowanie #jedzenie #upomidora
6337e729-c410-4bae-9552-fe787be4dc9a
FulTun

Smaczności i nie mlaskaj, nie siorbaj. Delektuj się bo kapusta droga w choooj

Papryka_czerwona

@FulTun Z ogródka, rozsada 50 gr za sztukę kosztowała.

Anteczek

Co to jest swojski boczek i czym się różni od nieswojskiego?

hatti-vatti

Hej @Papryka_czerwona jak robisz te zupy? Wyglądają bosko i aż mnie skręca żeby takie sobie ogarnąć ale nie jestem najlepsza w zupach. Robisz to na rosole, kostce a może zwyczajnie na czymś innym? Wrzucasz wszystko do gara na raz czy nie? Daj jakieś tipy, chce sobie nagotowac takiego sztosowego kapuśniaku ;D

Papryka_czerwona

@hatti-vatti Moim zdaniem do kapuśniaku najlepsza jest wędzonka. Ja akurat miałem boczek surowy wędzony. Może być kość wędzona. Ponieważ u mnie lubią warzywa raczej miękkie niż al dente, najpierw kapusta, 5 minut później ziemianki, marchewka jak w talarki to 5 minut po ziemniakach. Pomidor sparzony pokrojony w kostkę jak już wszystkie warzywa miękkie.

Zaloguj się aby komentować