Salmonella we włoskiej wędlinie z Lidla

hejto.pl

Uwaga! Groźna bakteria w wędlinie z Lidla!


Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega klientów sieci Lidl. W jednej z wędlin wykryto obecność groźnej bakterii. 


Zagrożenie:


Główny Inspektor Sanitarny został poinformowany poprzez System Wczesnego Ostrzegania o Niebezpiecznej Żywności i Paszach o wykryciu bakterii Salmonella spp. w określonej poniżej partii salami pochodzącego z Włoch. Spożycie produktu, szczególnie bez obróbki termicznej, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego.


Szczegóły dotyczące produktu:


Nazwa produktu: Salame Strolghino


Numer partii: 16


Data minimalnej trwałości: 01/05/2023, 30/04/2023, 28/04/2023


Producent: Salumificio Galli Remo Srl, Via Milano 187 46019 Cogozzo di Viadana, numer identyfikacyjny CE IT 1212 L


Dystrybutor w Polsce: Lidl sp. z o.o. sp.k. z siedzibą w Jankowicach, ul. Poznańska 48, 62-080 Tarnowo Podgórne


Kraj pochodzenia: Włochy


Działania podjęte przez przedsiębiorcę i organy urzędowej kontroli:


Producent we Włoszech i Dystrybutor w Polsce wdrożyli procedurę wycofania wskazanej partii ze sprzedaży.


Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej prowadzą postępowanie wyjaśniające w przedmiotowej sprawie.


Zalecenia dla konsumentów:


Konsumenci, którzy kupili wskazaną w komunikacie partię produktu, nie powinni jej spożywać.


Źródło: https://krakowwpigulce.pl/2023/02/19/uwaga-grozna-bakteria-w-wedlinie-z-lidla/


#jedzzhejto #lidl #wedliny #salmonella

hejto.pl

Komentarze (1)

Zaloguj się aby komentować