Polecacie jakieś sosy do parówek (typowo do śniadania) zamiast keczupu, musztardy, roleskiego trinidad scorpion? Może być coś ostrego ale mniej niż trinidad a także nie muszą być ostre. Sos do hotdogów i parówek marki roleski widziałem składa się tak naprawde z keczupu i musztardy razem wybełtanego, muszę sprawdzić. Ale czy jest coś jeszcze wartego uwagi co spowodowało wam orgazm kubków smakowych?
#pytanie #sosy #gotowanie #jedzenie #ostresosy
c63fcb06-ef75-400b-b559-efaaec4ee921
JesteDiplodokie

@Pimenista2 sos z pod laski xD

Pimenista2

@JesteDiplodokie o serze słyszałem, ale nie o sosie. Przy czym, hotdog z serem jest zajebisty. Pamiętam do na wyjazd jakiś z ziomekczami pojechałem to żywiliśmy się gotowymi bułkami na hotdogi z biedry, berlinkami, serem najtanszym jakimś i keczakiem. Zajebiście wchodziły gorące pieski.

JesteDiplodokie

@Pimenista2 a tak poważnie to praktycznie wszystkie te sosy to mi nie podchodzą. Wolę różne wariacje musztard i keczupów. Polecam keczupy kotlinu a zwłaszcza teziolowe.@Pimenista2

Pimenista2

@JesteDiplodokie Kiedyś jadłem keczup brandowany marką Lisner (ci od śledzi itd.). Jedyny naprawdę (ale to naprawdę) pikantny keczup dostępny na rynku. Livio się nazywał.

JesteDiplodokie

@Pimenista2 nieeee mordeczko xD ogarnij sobie kotlin piekielny a z musztard to roleski Trynidad Tabaco jeśli lubisz sikać dupo xD

Pimenista2

@JesteDiplodokie No jadłem ten czarny, ale on nie był taki mocny jak Livio, uwierz mi. XD, a musztarda, tak, jadłem, pół słoiczka jej zjadłem i już jej nie chce. Za mocna i za słodka. Da się ją jeść w malutkich ilościach, bo w większej to za bardzo paląca.

JesteDiplodokie

@Pimenista2 w sumie to nie pamiętam jakie opakowanie ma ten kotlin ale jak dla mnie jest to keciap namber łan a ta musztarda jest w pytkę jeśli mieszasz ją z czymś jeszcze

syndykacki32

@JesteDiplodokie sezamowy roleskiego xd

JesteDiplodokie

@Pimenista2 a z musztard to jeszczeoge polecić musztardę Horcice ale tą czeską w przezroczystych słoiczkach bez naklejek i nadruków. Jest bardzo łagodna i dość słodka. Mogę ją opędzlować przy użyciu łyżki

JesteDiplodokie

@syndykacki32 tego sosu nie jadłem. Generalnie całkiem dobre sosy ma roleski ale jak dla mnie to tylko używam ich do kanapek.

Pimenista2

@JesteDiplodokie Ja zbytnio słodkich nie lubie. Mi francuskie smakują, ale trzeba dużo gryźć żeby te ziarenka porozgryzać w jak największej ilości. Kiedyś rosyjska była zajebista od Develey, mocna, z ziarenkam gorczycy (biedra ją też sprzedawała pod budżetowym brandem).

syndykacki32

@JesteDiplodokie to polecam spróbować xd dla mnie jest super

matti05

@Pimenista2 dokładnie, musztarda horcice jak pisze @syndykacki32 albo bawarska, bo jest dość podobna

JesteDiplodokie

@syndykacki32 nie wiem czy się przełamie xd nienawidzę sezamków xD na samą myśl mam flashbacki z dzieciństwa xD

syndykacki32

@JesteDiplodokie on nie jest słodki xd

Ziolaprowansalskie

Ja najbardziej lubię sosy domowej roboty. Do porannych parów może tatarski - śmietana, jogurt, musztarda, ogórek kiszony i szczypior.

sluzbowypenis

@Pimenista2 Polecam właściwie wszystkie sosy Fanexu (oprócz serowego, który jest istną abominacją), jakie są dodawane do hot dogów w Żabkach oraz sos algierski od Heinza.

JesteDiplodokie

@syndykacki32 tu nie chodzi czy słodki czy nie, na sam zapach sezamu chce mi się uzewnętrznić treścią żołądkową xD

JesteDiplodokie

@sluzbowypenis akurat te sosy uważam za wyjątkowo ujowe

Pimenista2

@sluzbowypenis z fanexa to amerykański jest pyszny

sluzbowypenis

@Pimenista2 Oesu, keczup Livio to był nadkeczup! Specjalnie po niego jeździłem do Almy. Najlepszy na rynku, ale pewnego razu zniknął i już nie wrócił. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

lipa13

@Pimenista2 Jak lubisz ostre to kup sobie srirache - to mój top sosów do wszystkiego.

Pimenista2

@lipa13 no, srirache też jadłem, zarówno tą z gęsią, jak i z kogutem.

Pimenista2

@syn_octave ja nie laluś

Pimenista2

@syn_octave ok, przeszedłes weryfikację. Nawet cie mam w obserwowanych XD Witaj kochasiu po długiej przerwie xD

Pimenista2

@LukB akurat spora częsc fanexów które nie sa musztardą lub keczupem, bazuje na majonezie xd

LukB

@Pimenista2 Ale nie jest nim. Jeść, obserwowac

Zaloguj się aby komentować