Komentarze (6)

A to co to? Jakieś zacne byłeczki czy chlebek? Na zakwasie?

@SUM hehe, 84% hydracja, glutenowa poezja Na jakiej mące ?

Zawołaj jutro jak wrzucisz jutro fotki po przekrojeniu.

@ramen Słaba mąka jak na taki wyrób bo tylko 12 g białka i to polska mąka bo włoskie co miałem miały mniej. Musze zapasy wysokobiałkowej mąki znowu zrobić.

@SUM A widzisz, bo ja pod takie okoliczności (niskobiałkowa polska mąka) kupiłem tzw. seitan - czyli czysty gluten i jak mam słabą mąkę, to dodaję tak 20-30 g na 1 kg. Nawet jak robię pizzę, to dodaję około 10g/1kg. Tylko trzeba z nim uważać, bo jak dasz za dużo, to wypiek robi się gumiasty.

@ramen Muszę kupić przy okazji, chociaż nie wyszło źle.

252b0545-a744-4b11-8dc3-4777a9bf0758

Zaloguj się aby komentować