Po 3 składaniach, jeszcze jedno i do lodówki.
Jutro mają być dobre kanapki.
#jedzenie #upomidora #bojowkapiekarska

Po 3 składaniach, jeszcze jedno i do lodówki.
Jutro mają być dobre kanapki.
#jedzenie #upomidora #bojowkapiekarska

A to co to? Jakieś zacne byłeczki czy chlebek? Na zakwasie?
@ramen https://www.hejto.pl/wpis/z-okazji-tlustego-czwartku-focaccia-wreszcie-znalazlem-dobry-przepis-i-make-posz?commentId=826b3d32-f273-4974-8762-9f718102fdf0
@SUM hehe, 84% hydracja, glutenowa poezja
Zawołaj jutro jak wrzucisz jutro fotki po przekrojeniu.
@ramen Słaba mąka jak na taki wyrób bo tylko 12 g białka i to polska mąka bo włoskie co miałem miały mniej. Musze zapasy wysokobiałkowej mąki znowu zrobić.
@SUM A widzisz, bo ja pod takie okoliczności (niskobiałkowa polska mąka) kupiłem tzw. seitan - czyli czysty gluten i jak mam słabą mąkę, to dodaję tak 20-30 g na 1 kg. Nawet jak robię pizzę, to dodaję około 10g/1kg. Tylko trzeba z nim uważać, bo jak dasz za dużo, to wypiek robi się gumiasty.
@ramen Muszę kupić przy okazji, chociaż nie wyszło źle.

Zaloguj się aby komentować