No to startujemy z tym schabem, 14 dni peklowania na sucho wystarczy.
#wedzenie #jedzenie #wedliny #gotowanie #schab#hobby
48b742fa-3d0b-4275-963e-f9e6e58c048f
JaktologinniepoprawnyWTF

@Dzienpachniejakpoczatek Ja bym nie dał rady tyle czasu. Najdłużej u mnie to 4,5 godziny bez viagry.

Daniel_Obajtek

@JaktologinniepoprawnyWTF

No a tutaj chłop 14 dni (sic!), I to na sucho!

SlavedWizard

W Borniaku to kazdy jest cfaniak

Smacznosci Kolego, pamietaj zeby dobrze obsuszyc, no rush.

Dzienpachniejakpoczatek

@SlavedWizard Po to kupiłem Borniaka, bo miałem dość wpływu pogody, wilgotności drewna i ogólnie braku powtarzalności procesu.

Hamster

@Dzienpachniejakpoczatek byku ale napisz jaka temperatura, ile czasu i jakie drewno

Dzienpachniejakpoczatek

@Hamster Suszenie 40, wędzenie 50, zrębka olcha-wiśnia, czas się okaże minimum 3h.

Odpad_selektywny

@Dzienpachniejakpoczatek peklujesz "próżniowo"? coraz bardziej myślę o przeróbce mojej budy na elektryka

Dzienpachniejakpoczatek

@Odpad_selektywny Tak w workach, więcej się mieści w lodówce ogólnie wygoda. Ja z elektryka jestem bardzo zadowolony, zrębki taniej mnie wychodzą niż drewno.

Odpad_selektywny

@Dzienpachniejakpoczatek drewno to akurat nie problem dla mnie, gorzej z sezonowaniem no i powtarzalność wiadomo, że gorsza. Grzalka ile wat?

Odpad_selektywny

@Dzienpachniejakpoczatek no i namówiłeś, mam w domu od groma grzałek od 500 do 2kw, dokupuje dymboxa i sterownik i na wiosnę działam

Dzienpachniejakpoczatek

@Odpad_selektywny No i pozytywnie.

Hamster

@Dzienpachniejakpoczatek wspaniale, tez podobnie wedze ja osobiście jeszcze potem parze, dzieki temu jest krucha

Dzienpachniejakpoczatek

@Hamster Właśnie się chłodzi po parzeniu. 45 minut wyszło w 70 stopniach do 63 w środku.

hermes600

@Dzienpachniejakpoczatek Gdzie ten schab kupowales? Lidl/Biedronka?

Zaloguj się aby komentować