Nie będę gorszy, ani jedyny, dzisiejszy wypiek.

#pizza #pieczzhejto #bojowkapiekarska #jedzenie #obiad
ad4a8846-ed02-4b7e-b4db-267803f6b9ff
4face4de-8ec9-4c73-9628-447cbe7b5494
wonsz

Om nom, wygląda zacnie...

szymek

@Tomekku 

swiat bez pizzy byłby okropnym miejscem

~ @szymek

Tomekku

@szymek chyba nie ma bardziej prawdziwych słów.

slynny_skorpion

@szymek łącząc narody pizza z kiełbasą

666

@Tomekku jaka mąka wariacie? Ile ciasto lezakowalo?

Tomekku

@666 Wymagania, mąka Caputo Pizzeria, 2h TO, 18h TK i 8h TO, dłużej czekać mi się nie chciało

Wypiek w piekarniku na kamieniu 300*C grill sama góra plus Termoobieg.

666

@Tomekku pizzunia pierwsza klasa musze kupic w koncu te maka caputo

Tomekku

@666 Szczerze, już używanie mąki 00 daje mega rezultaty (ale nie Basia - jakoś się nie nadaje)

666

@Tomekku Jestem po researchu bo wlasnie mialem problemy z popularna Basia. No nie nadaje sie na lezakowanie dluzsze niz 24h. Mialem zdanie ze mąka wybitnie slaba, ale zobacz filmik https://www.youtube.com/watch?v=EdsBR9odA0Q wychodzi na to ze pizzerman slaby Fakt ze gosc dal 12g swiezych drozdzy + duze nawodnienie - ja tak nie robilem.

Fajny bajer na filmiku to: wyrabia czesc ciasta i daje odpoczac, a potem dodaje reszte skladnikow. Musze sprawdzic.

Tomekku

@666 tylko po co on ten cukier dodaje? Zbrodnia przeciw ludzkości! Jeszcze ananas do zaczynu XD. Ogólnie daje w pizdu za dużo drożdży, ja miałem tak (tylko ja soli daje w wiele mniej jak co)


PARAMETRY CIASTA

- ilość kulek: 4

- waga kulki: 270 g

- hydracja: 60%


POTRZEBNE SKŁADNIKI

- mąka: 670 g

- woda: 402 g

- sól: 8 g

- drożdże świeże: 0.95g


CZASY WYRASTANIA

- czas całkowity w TO: 8 godz.

- czas całkowity w TK: 19 godz.

Zaloguj się aby komentować