Knedle twarogowe na kompocie z jabłek i pigwy(taka wersja klusków sląskich tylko że z Liechtenstainu) 


Składniki:


 30 g masła


 10 g cukru waniliowego


 1/2 kawałka skórki z cytryny


 300 g twarogu


 2 szt. jajek


 60 g kaszy manny


Ubijamy masło, cukier waniliowy, sól i skórkę do uzyskania puszystej masy. Dodajemy twaróg i jajka, a następnie


następnie wsypujemy kaszę mannę. Pozostawiamy w lodówce na 1 godzinę, uformowaną masę i gotować przez 15 minut.


150 g masła, 100 g bułki tartej, 1 szczypta soli


Masło zrumienień i wymieszaj z bułką tartą i cukrem (namoczć to w bułce tartetej


Farsz:70 g jabłek, 10 g masła, 30 g galaretki pigwowej, sok z cytryny.


Jabłka pokrój w kostkę, zrumień na maśle i zalej galaretką pigwową. Krótko trzymaj na ogniu, 


dopraw cytryną.

dda1fc54-d7f9-4bfe-b9ff-e901e4109c10

Komentarze (2)

SchladzaczDoBialek

Przepysznie to wygląda jezusicku

Alalai

@Sobierajmateusz o jesu, przypomniales mi że nie zjadlem w tym roku knedli z śliwkami, co za strata

Zaloguj się aby komentować