Jajkochlepki z bożej łaski
Pieczarki, cebula, rozgrzac średnio patelnie, wlac olej-nieolej-ocet, przesmażac warzywa ok 10 minut.
Międzyczasie usmażyć jajka, doprawic przykryć-odstawic. Warzywa z patelni przełożyć na talerz-odstawić.
Maslo na patelni roztopić, położyć tosty, docisnac parę razy łopatką. Po ok 3 minutach dołożyć masla, obrócić tosty, docisnać na moment rozścielić wędlinę, ułożyć jajka, udekorować warzywami, spruszyc wierzch tartym serem i pokrojoną wcześniej natka, dodać łyżkę wody, przykryc-odstawić, poczekać aż ser stopnieje.
Przelozyc na cieply talerz, zaniesc z herbata i sztućcami do stołu, usiąść i zjeść.
Dobrze to robię?
#jadlowpis #jedzenie