Jajkochlepki z bożej łaski
Pieczarki, cebula, rozgrzac średnio patelnie, wlac olej-nieolej-ocet, przesmażac warzywa ok 10 minut.
Międzyczasie usmażyć jajka, doprawic przykryć-odstawic. Warzywa z patelni przełożyć na talerz-odstawić.
Maslo na patelni roztopić, położyć tosty, docisnac parę razy łopatką. Po ok 3 minutach dołożyć masla, obrócić tosty, docisnać na moment rozścielić wędlinę, ułożyć jajka, udekorować warzywami, spruszyc wierzch tartym serem i pokrojoną wcześniej natka, dodać łyżkę wody, przykryc-odstawić, poczekać aż ser stopnieje.
Przelozyc na cieply talerz, zaniesc z herbata i sztućcami do stołu, usiąść i zjeść.
Dobrze to robię?
https://streamable.com/a2nfmg
#jadlowpis #jedzenie
Zielonypomidor

@Marshalist Nie wiem czy dobrze robisz bo herbaty nie widać. XD

Marshalist

@Zielonypomidor

Wasza Ekscelencjo prosze wybaczyc mi to zaniedbanie. Zapewniam Waszą Pomidorowość, iż wspomniana acz nieobecna herbata została niestety już wyżłopana przez mój

świnski ryj. Pragnę nadmienic ze był to napar dwu-saszetkowy (Earl gray i assam suszone na parapecie) Osmielam sie dodac ze smak herbaty wzmocnilem cukrem z Dalekiego Kredensu i syropem frukto-glukozowo-malinowym z Lublina.

Zaloguj się aby komentować