Hejto.pl
GłównaDyskusjeNajnowszeSpołeczności
Hejto
/Wpisy
/Guanylan Disodowy (E627) jako składnik w jedzeniu
Guanylan Disodowy (E627) jako składnik w jedzeniu

Guanylan Disodowy (E627) jako składnik w jedzeniu

YouTube
tom-hetman
tom-hetman
Kosmonauta
w Hydepark2023-06-18T10:45:43+02:00

Guanylan Disodowy - E627 jest bardzo często dodawany do produktów spożywczych. Warto czytać składy produktów, jakie się kupuje do zjedzenia aby wiedzieć, czego unikać.

YouTube

Komentarze (1)

tom-hetman
tom-hetman2023-06-19T05:58:50+02:00

Można też o nim poczytać, ogólnie lepiej tego unikać https://totemat.pl/guanylan-disodowy-sodu-e627-w-jedzeniu-a-zdrowie/ bo to nic dobrego do spożycia. Może wybić wiele problemów.

Guanylan Disodowy (sodu) – E627 w jedzeniu a zdrowie | ToTemat

Guanylan Disodowy (sodu) – E627 w jedzeniu a zdrowie | ToTemat

Guanylan Disodowy (Sodu) to dodatek do żywności z dziedziny silnych wzmacniaczy smaku i zapachu. Kryje się on także pod innymi nazwami takimi jak: E627, Guanylan Sodu, monofosforan disodu, 5'-guanylan lub GMP. Składnik ten jest dodawany do bardzo szerokiej gamy produktów. Przykładowo do niektórych sosów, chipsów, koncentratów, przypraw, dań instant, pizz, cukierków. Liczne dania fast food

ToTemat.pl

Zaloguj się aby komentować

Hejto.pl to społeczność, która dzieli się historiami, artykułami i linkami z sieci. Treść tworzą nasi użytkownicy.

HEJTO © 2021-2025

Hejto

KontaktRegulaminPolityka prywatnościZasady moderacjiPoradnikSpołecznościWspierający

Social media

facebookinstagramtwitter

2025. Hejto. Wszelkie prawa zastrzeżone.