Gruzińskie chinkali z wczoraj, bardzo proste i pyszne pierogi.


Niedługo na kanale będzie odcinek o nich.


#topgar - mój tag do obserwowania albo czarnolistowania

219f4dfc-3724-4f9f-89e4-34452f0805b2

Komentarze (9)

Dalmierz_Ploza

I też z nich rosołek można wypijać?

MG78

@Dalmierz_Ploza nie tylko można ale trzeba

Smacznyy

@MG78 Podobno cała kuchnia gruzińska jest warta uwagi

( ͡° ͜ʖ ͡°)

kolorado

@MG78 co do środka dałeś?

WostokPodroze

i pamiętamy o prawidłowym sposobie jedzenia - żadnych sztućców! chwytamy za "ogonek" i delikatnie nadgryzamy ciasto. Wypijamy rosołek ze środka i później zjadamy całość zostawiając surowy ogonek na talerzu. Kto zje więcej chinkali (można policzyć pozostawione ogonki) przy czystym talerzu (rosołek nie powinien się wylać) ten jest najprawdziwszym gruzińskim dżygitem

WostokPodroze

@Smacznyy zdecydowanie tak! Ale tylko przy odpowiedniej ilości ruchu - trzeba robić po 25-30 tysięcy kroków dziennie zwiedzając Gruzję i wtedy można się nią cieszyć bez ograniczeń

Lucor

@MG78 Moje ulubione pierożki, obok Xiaolongbao. Muszę sobie znowu koszyk bambusowy ogarnąć i lepić

PanHeniek

@MG78 Panie kochany kiedy będzie chinkali bo mnie tu kubki smakowe spokoju nie dają


Polecam wszystkim zrobić chaczapuri Adżarskie z przepisu @MG78 jest świetne i poradzi sobie z tym nawet oferma kuchenna

MG78

Chyba dopiero w kolejnym tygodniu, teraz będzie włoski jesienny przepis - też bardzo prosty

Zaloguj się aby komentować