#gotujzhejto Zrobiłem suszoną wołowinę w frytkownicy beztłuszczowej i jak to genialnie wyszło to szok.


Podzielę się z wami przepisem na marynatę:


sos sojowy - to jest baza więc trzeba go trochę wlać,


--- proporcje ustawcie do ilości sosu sojowego ---


brązowy cukier (zwykły też ewentualnie przejdzie) - ja użyłem jedną łyżeczkę,


papryka wędzona - ja dodałem grubo zmielone, wędzone chipotle,


sól - tylko szczypta aby trochę podkręcić słoność,


imbir w proszku,


cynamon,


sos chilli, np tabasco - u mnie weszły dwie, duże łyżki


Parametry suszenia we frytkownicy beztłuszczowej:


80 stopni C


50 mint


Następnie całość przewrócić, wymieszać i suszyć jeszcze w 80 stopniach przez 10 - 15 min.

09cfec08-09a0-4350-9310-4c426a9a3af2

Komentarze (5)

Lirice

Czy ważyłeś przed i po? Ciekawy jestem jak bardzo skubią nas producenci beef jerky.

Blask

@Lirice nie ważyłem, a nie pamiętam już ile ważyły dwa steki z których to zrobiłem.

Paciu06

@Blask z jakiej części?

Juri83

Smakuje pewno lepiej jak wygląda

Blask

@Juri83 no wygląda jak suszona wolowina. Smakuje zajebiscie

Zaloguj się aby komentować