#gotowanie #jedzenie
Papajowy Makaron <- nazwe od marynarza z kreskówek
Makaron ze szpinakiem, + surówka z marchewki (opcjonalnie)
-smak 6,5/10
-czas przygotowania: przeciętnie
-czas odgrzania: ultra szybo
Kompletnie subiektywna ocena: 7/10
Przepis:
Na wstępie Wstawiamy makaron (250g) do wrzącej wody z solą (ja dodaje jeszcze ciut oleju do wody), od razu zaczynamy proces rozmrażania szpinaku (w tym przepisie korzystam ze szpinaku w sosie śmietankowym - zamrożona kostka 450g ).
Mieloną wołowinę (400g) doprawioną do smaku (ja daje sól, pieprz i jakąś podejrzaną ostrą przyprawę) wrzucamy na paltelnie i smażymy na wolnym ogniu.
Gdy szpinak się rozmrozi i wołowinka będzie ok to mieszamy je razem i dodajemy około 120g twarożku półtłustego, po czym znów mieszamy.
Ostatnim etapem jest dodanie makaronu i wymieszanie wszytskiego razem.
Mi wychodzą z tego 3 porcje (ale pewnie inne proporcje/wagi/składniki

