BajoJajoDebiutant
w społecznościDyskusje
0
Czy wiedziałeś, że...? Kura, w zależności od rasy, znosi 200 – 325 jaj rocznie. „Produkcja” jednego jaja trwa 24 – 26 godzin. Kury mogą znosić jaja bez koguta, ale nie wylęgną się z nich kurczęta. Im starsze kury, tym większe znoszą jaja. Z wiekiem kury skorupka jajka robi się coraz cieńsza. Wysiadując jajo, kura obraca je w gnieździe aż 50 razy na dobę. Kury rasy Araucana są nazywane kurami wielkanocnymi, ponieważ znoszą niebieskie, zielone, różowe i brązowe jaja. Tesco zawsze dostarczy Ci świeże jajka Białko jaja zawiera optymalne proporcje aminokwasów egzogennych, które są niezbędnym budulcem tkanek w organizmie człowieka. Pod tym względem lepsze jest tylko mleko z matczynej piersi. Żółtko to jeden z niewielu produktów zawierających naturalną witaminę D. Można ją znaleźć także w sardynkach, łososiu, wątrobie z dorsza i mleku. Surowe jaja nie przynoszą zbyt wielu korzyści zdrowotnych. Jedząc jaja na surowo, człowiek jest w stanie przyswoić tylko połowę zawartych w nich białek. Dlatego najlepiej jeść jajka po obróbce termicznej. Wypróbuj nasze przepisy.
soyjakposter8 miesięcy temu
ledwo pierwsze zdanie przeczytałem, a już #rasizm
0

Zaloguj się aby komentować