#3 Tym razem moje ulubione kaiten sushi. Czy takie, gdzie gotowe sushi jeździ na taśmie na około i zdejmuje się to co kto lubi. Normalny fast food.
Oczywiście pasjonaci to nie biorą nigdy z taśmy tylko zamawiają bezpośrednio u szefów. Często chwilę krążące sushi jest już suche i po pewnym czasie obsługa zdejmuje. Niektóre sieci przykrywają plastikowymi pokrywkami aby tak szybko nie wyschło. Takie tanie kaiten sushi, dla turystów np w centrum Shibiya to przeważnie bardzo kiepskie jest. Tam cena od 80 jenów za talerzyk (ok 2 zł 80 gr).
Ja uwielbiam i serdecznie polecam Choshi maru - tam zawsze mają dobre rzeczy.
Ostatnio też już można zamówić używając tabletu przy stoliku, po zdjęciach i nawet mają angielskie menu.
Zamówienia specjalne przyjeżdżają shinkansenem i zatrzymują się przy naszym stoliku.
Ja nigdy nie mam dość dobrego tsuna czy maguro.
Każdy kolor talerzyka to inna cena, przeważnie na ścianie wiszą jako menu.




