Szparagi zawinięte w boczek, trochę oliwy, pieprz i na 15 minut w piekarnik.
#gotujzhejto
0c2f56ab-4836-477a-9ee5-83888650e8b7
UncleFester

@Z_buta_za_horyzont I namówił.

Z_buta_za_horyzont

@UncleFester Zapowiada się łatwiejsze niż gotowanie wody. Mam nadzieję, że w smaku będzie lepsze niż wrzątek .

UncleFester

@Z_buta_za_horyzont 

Kwestia doboru grzałek/temperatury i sposobu obróbki termicznej (pieczenie/duszenie)

Z_buta_za_horyzont

@Hoszin Wybacz z przepisu wyszła jedna porcja .

vinclav

Odpalam husarię, ale czemu po majówce?

Z_buta_za_horyzont

@vinclav Coś trzeba było zrobić z tego co po majówce zostało.

Z_buta_za_horyzont

@SuperSzturmowiec Pod kołderką z boczku .

Opornik

@Z_buta_za_horyzont oliwa bo przecież boczek za chudy

UncleFester

@Opornik Oliwa żeby im się łeby nie przypaliły

Z_buta_za_horyzont

@UncleFester Dokładnie, oliwa tylko na na główki.

franaa

@Z_buta_za_horyzont Ale tak po kilka? Ja pojedynczo zawsze zawijam.

Z_buta_za_horyzont

@franaa Zawijałem po dwa bo by mi boczku brakło .

Dildorsz

A tu w cieście francuskim z szynką parmeńską i camembertem.

4130ed33-31f4-4c67-9de0-12569e42cabe
Z_buta_za_horyzont

@Dildorsz Będę musiał spróbować następnym razem z serem camembert .

franaa

@Z_buta_za_horyzont Ja take tartę polecę. Spód kruche ciasto ale posolone, szpinak z czosnkiem, szparagi 2 żółtka, 2 całe jaja, 200 ml śmietany albo najlepiej creme fraiche, na oko fety i pecorino, pieprz.

0908e918-d50d-4705-b0b0-85d9e7d3240f
Z_buta_za_horyzont

@franaa Ciekawe ale szpinaku nie ruszę w życiu .

franaa

@Z_buta_za_horyzont Możesz zrobić z samymi szparagami, nikt tego nie sprawdza xD

Zaloguj się aby komentować