#kontrolaboczku

Mięso leżakuje w lodówce i jest codziennie obracane. Miejscami widać sól krystalizującą na powierzchni no i mięso robi się sztywne. Poza tym nic szczególnego się nie dzieje. Dojrzewać, obserwować. 😉

#wedlinydomowe #gotujzhejto
Lubiepatrzec userbar
019f82f6-fc0b-4bee-bb46-36cc9648709d
def

Jak bardzo jebie padlina?

Lubiepatrzec

@def od mięsa wcale i nie próbuj być "zabawny".

def

@Lubiepatrzec nie próbuję, po prostu mięso zawsze zostawia zapach, a jak go nie zakryjesz to masakra w lodówce

Lubiepatrzec

@def no więc nie ma zapachu.

Amhon

@def zmień dostawce mięsa. Wali to taka najtańsza sztuka z biedry, a normalne mięcho ma po prostu zapach mięsa, który znika po wyjęciu towaru z lodówki.

moll

@Amhon @def @Lubiepatrzec polecam wrzucić skórkę cytryny do lodówki, dobrze pochłania zapachy

Lubiepatrzec

@moll ale u mnie na prawdę nie śmierdzi mięsem ¯\_(ツ)_/¯

moll

@Lubiepatrzec spokojnie, to taka ciekawostka na jakiekolwiek zapachy w lodówce

Lubiepatrzec

@moll oj, bo się znowu dojebali.

moll

@Lubiepatrzec ryzyko wpisane we wrzucanie czegokolwiek do internetu


Ja przy każdym odpieczpnym kawałku mięsa mam komentarz, że suche, a raz moje mięso przeżyło gehennę.


Trzeba zluzować. Oni tylko poślinią się do ekranu, a zajadać się będziesz Ty

Lubiepatrzec

@moll ehh, niby racja ale zawsze trochę biorę do siebie - taki charakter.

moll

@Lubiepatrzec trzeba odpuszczać ile się da

moll

@Lubiepatrzec wycieka coś z niego jeszcze?

Lubiepatrzec

@moll nic nie wycieka i to od momentu leżakowania w soli. Dojrzewanie zacząłem, gdy mięso było całkiem suche.

moll

@Lubiepatrzec to elegancko

Curumo

@Lubiepatrzec lodówka zwykła, czy musi być no-frost, czy obojętnie?

Lubiepatrzec

@Curumo ja mam najzwyklejszą. Do dojrzewania optymalnie powinno być chyba około 10 stopni ale ten przepis zakłada wykorzystanie zwykłej lodówki.

wombatDaiquiri

@Lubiepatrzec cel jest żeby było tańsze/smaczniejsze/zdrowsze niż sklepowe? Trzymam kciuki i życzę powodzenia.

Lubiepatrzec

@wombatDaiquiri chyba wszystko po trochu ale przede wszystkim smaczniejsze i zdrowsze. Poza tym #domowelepsze no i to frajda zrobić coś samemu, pochwalić się, kogoś poczęstować.

Zaloguj się aby komentować