#2137 #heheszki i troche #motoryzacja 😅
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
tym wozkiem widłowym z roboty przyjechałes?
Byłem w zeszłym roku to straszna bieda na ulicach i bród, ale to tak jak paryż. Niby na obrazkach pięknie, ale jak się już tam pojedzie czar pryska. Więcej śmieci na ulicach niż Polsce, bo nie ma obowiązku trzymania worków w kontenerach, więc większość worków walą się na ulicy. Tak mają klimat.
Bardzo ładne miasto, szczególnie "starówka". Obowiązkowo gofry i fryty z majonezem
Zaloguj się aby komentować
a po zwiedzanku zapraszaja na pole na zbieranko
Polecam też północną Holandię gdzie mamy całe pola pięknych kwiatów :)
20 kwietnia nie dało się przejechać obok Keukenhof (akurat był festiwal kwiatów w Lisse), ludzi była taka masa, że zrobili ze ścieżki rowerowej sobie chodnik. No i bratku, zapomniałeś, że całkiem ładny zameczek też tam się znajduje. Świetne miejsce, również polecam.
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@qqterens Teoretycznie ciekawe ale widzę masę potencjalnych problemów. To będzie opuszczane na linkach, nie? Musi być niezwykle precyzyjne, a i tak będą zacięcia, przetarte linki/starte elementy, wtedy pewnie mechanicy będą musieli włazić i naprawiać.
No i na pewno nie będzie można trzymać rzeczy które mogą się zapsuć, wyciec albo zapalić.
Ale automatyka i tak pewnie wyprze klasyczne magazyny.
@qqterens
ogólnie roboty zbierające zamówienia to nie nowa rzecz
pracuje już w drugim miejscu w Polsce gdzie takie rzeczy mają miejsce (dwa różne systemy)
i powiem szczerze, że w moim odczuciu spoko bo mają wydajność większą od człowieka, robią najgorszą najnudniejszą robotę ale za to generują odpowiednio większą ilość czasu potrzebnego na serwis i utrzymanie całości
więc tak czy siak ludzie mają co robić
No i gitara. Gdzie jedni widzą zagrożenie, inni dostrzega szansę.
Zaloguj się aby komentować
Ej, ale wiecie, że paleczki do sushi to można osobno dostać? Nie trzeba tymi z pachnidełek.
Bez chleba się nie najecie
tyle zapłacił a ryba niedosmażona...
Zaloguj się aby komentować
Czyli na plus, masz wiecej czasu na wykorzystanie wolnego dnia:)
@Mefiaczek no poszlo na plus, bo juz chata posprzatana i zakupy zrobione :) normalnie pewnie dopiero bym sie na zakupy zbieral 😅
Zaloguj się aby komentować
poddani oddają hołd swojemu Panu XD
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@qqterens
>wszystko na kalafiorku
Interesujący koncept. Nie rozpadało się to? Kalafior nie za surowy?
@Opornik nie rozpadlo, tylko oddaje potem troche wody z pomidora i sosu, ale to mi nie przeszkadza 😉 a kalafior jest niekiedy twardawy, ale ja lubie nawet na surowo wiec tez nie stanowi to problemu 😁
@qqterens Żeby nie tona sera to by to nawet mogła być potrawka dietetyczna.
Na ile stopni?
@Chunx 200 st. z 20 minut, a potem jeszcze na 225 podkrecilem ostatnie 10 min
@qqterens daj przepis bo mi sie z kalafiora wszystko rozpada
@GrindFaterAnona bierzesz kalafior, kroisz go na plaskie placki, smarujesz kalafior sosem (śmietana+majonez+pieprz+sol+gorczyca) na to przyprawiony kurczak pokrojony w cienkie paski, dalej pomidor i ser; gotowe 😁
@qqterens taki surowy?
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@qqterens Mmmmm, z kaszanką, deliszys.
Naleśniki z makiem?! To mnie teraz zaimponowałeś. Muszę spróbować.
Kim był Makow?
@Dynamiczny_Edek Kolegą Dworcowa.
Zaloguj się aby komentować
@qqterens pamiętam ten wpis też xDD
@qqterens proszę tu nie przynosić wspomnień z tamtego rynsztoka.
Co to za sklejka, koleś nie ma długich screenshotow w telefonie?
@bravenewworld63 nie ma, albo nie potrafi zrobić 🥲
Zaloguj się aby komentować
Daj przepis na ciasto
@Mielonkazdzika podrzucę Ci jutro linka z rana, bo to na kobity telefonie, która już śpi 😉
@Mielonkazdzika stąd braliśmy przepis https://vm.tiktok.com/ZMM5M63Hb/ tylko ja dawałem trochę więcej mąki niż tam, bo coś mi ciasto się za bardzo kleiło, może dlatego, że dałem dużo soku z pomarańczy 🤷🏻♂️
@qqterens no i wyjaśniło się, dzięki
@voy.Wu nie ma za co, też nie ogarnąłem na początku ocb 😅
@qqterens moja pascha właśnie w lodówce, ale ten przepis co znalazłem to bardziej taki sernik na zimno z owockami.
Zaloguj się aby komentować
@qqterens nie jest i nie będzie. Zbieractwo umarło i nie widzę powodu dla którego miałoby odżyć
@NatenczasWojski Nie umarło, ma się całkiem dobrze ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@NatenczasWojski a ja bym 10 euro dał spokojnie
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@qqterens Nic się nie stało!!! A nie, jednak nie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zaloguj się aby komentować
@qqterens ZABIORO LUDZIOM PRACE !!!!!!!!!!!ONEONEONE@!O!@!!!@@@!!!!1111jeden!!!jedenaście!!!!!!!!!!!!!1111
I tutaj o dziwo będzie na odwrót, bo trzeba zatrudnić więcej ludzi którzy będą te zebrane zamówienia pakować do wysyłki 😅
@zuchtomek do czego ten komentarz ma się odnosić? Autor napisał przecież:
Ale fajnie, świat idzie na przód, firma się rozwija i tym sposobem za niedługo roboty będą zbierać zamówienia zamiast ludzi
Automatyzacja i robotyzacja takich prac jest jak najbardziej mile widziana.
@qqterens przy tym projekcie jednak brkauje dosyć istotnego elementu - gdzie są aleje serwisowe?
Bo wszystko fajnie dopóki wszystko działa ale jak coś się popsuje nie w tym miejscu co powinno to opóźnienia będą dosyć solidne.
Ciekawe w jakim czasie to się spłaca względem zatrudniania normalnej załogi i przy jakich towarach taka organizacja ma sens, bo mi trochę wyobraźni brakuje jezeli mam być szczery. Przy szybkich wysyłkach to taki system średnio by się sprawdził także składowanie mniej chodliwego towaru... Gdyby nie ograniczenia gabarytowe to przy częściach od samochodu byłoby dosyć spoko.
No i pytanie, ile czasu trwa wyciagniecie czegoś z samego dołu jak jest kompletnie zastawione xd
@qqterens fajne. Podobne rozwiązanie widziałem:
https://youtu.be/ssZ_8cqfBlE?si=81olTcnqwzYOOhJC
A te Twoje mają możliwość rozbudowy w pionie, super sprawa jeśli chodzi o powierzchnie magazynowe.
@Maniek Im dłużej się myśli tym jak to działa i jest ogarnięte, tym bardziej kopara opada.
Zaloguj się aby komentować
O, ciepanie gwoździem o ścianę. Fajna zabawa ale dziury w ścianie i podłodze nieuniknione
Zaloguj się aby komentować
@qqterens kiedyś miałem zajawke na desperadosy, jak bylem mlodziezowy i dynamiczny... Ale takie przejebane kace po nich były. Najgorsze
Ja piję po pracy jak mam ciężki dzień za sobą, nie codziennie oczywiście 😅 a zwykle piwo mi jakoś mało smakuje już 😉
@qqterens to że zwykłe może być kiepskie to zgoda ale to już lepsze są jakieś inne smakowe sprawy.
Zaraz tu mnie ktoś zjedzie, że wsyztko to chemia ale Desperadosy mi nigdy nie smakowały przez taki intensywny, nienaturalny smak, cholera wie od czego. Są jakieś inne chyba piwa w podobnym stylu ale lepsze - no ale już nie wszędzie, to fakt.
Lepiej sobie jakiegoś lajtowego drinka zrobić, taki żeby miał właśnie te 5% jak nie idzie czegoś takiego kupić. Nawet głupie malibu z colą chociażby, samo malibu ma na tyle intensywny smak że i tak zdecydowanie wpływa na smak. No, przy takim ręcznym mierzeniu to może i z 10% wyjść ale to już kwestia wprawy
Zaloguj się aby komentować