Firma w której pracuję jest w trakcie intensywnej kampanii reklamowej związanej z wypuszczeniem na rynek nowej rodziny produktów. Jest to dość wyjątkowe, ponieważ produktów leci na półki, do konsumentów indywidualnych, a takich produktów można policzyć na palcach jednej ręki stolarza w przypadku tej firmy :P. Są to produkty powiedzmy, "półwegańskie" - na bazie mixu mleka krowiego i owsianego. Miało to za zadanie stworzyć coś, co będzie posiadać dobre cechy obu rodzajów mleka i zniwelować ich wady. Dodatkowo miało być wabikiem dla ludzi świadomych w kwestii śladu węglowego, ponieważ redukuje jego ilości powstałe z krowich pierdów :P. Te produkty to mleko, ser w bloku, ser tarty i smarowidło. Na ostatnim podsumowaniu pracy R&D (poszczególne działy R&D na świecie wysyłają prod, nad którymi pracowali do innych działów , żeby Ci sobie spróbowali) był ten tarty ser. Spróbowałem i kurde smaczny! W smaku trochę jak mozzarella, ale o wiele bardziej miękki. Pomyślałem, że zajebiscie będzie to dodać na pizze. Wziąłem sobie do domu, kupiłem pizze i.....bo kurde zawiodłem się:/ po 12' w 200 st. ser się nie rozpuścił! Co za gowno
Są to produkty powiedzmy, "półwegańskie" - na bazie mixu mleka krowiego i owsianego.
@HolQ co za poroniony pomysł XDDD
Weganie nie kupią, antyweganie tylko spluną XD
Albo zjedzą to niewegańskie pół XD
dziwny pomysł... ogólnie jest wiele fajnych wegańskich produktów, ale zazwyczaj problemem jest cena. Wegański ser kosztuje przynajmniej 2 razy więcej, a skład to prawie sam tłuszcz. To ja lepszą alternatywę robię w domu z ziemniaków.
Bardzo dobrze. Tak kończą lewaki.
Zaloguj się aby komentować