@Olmec Zagrycha jest. Where wódka?
Zaloguj się aby komentować
Społeczność
Wszystko co związane z gotowaniem, jedzeniem oraz kulturą temu towarzyszącą.
@Olmec Zagrycha jest. Where wódka?
Zaloguj się aby komentować
U mnie był fajny kebab, kolejki dlugie, potem to już po taniości, dużo kiszonej kapusty, mało mięsa, teraz padaka.
@kaszalot najgorszy kebabowy syf jaki jadłem to lokal przy s17, zjazd na józefów, mało mięsa, kapusta zamiast warzyw
@kaszalot też taki miałem:( niestety widziałem że wystawił budę na sprzedaż.
Ale przestałem chodzić. Tu był efekt charyzmy. Właściciel miał coś w sobie, że od razu sue go lubilo. Pozniej kolegę zatrudnił a ten brzydki, prawie nie mówił po Polsku, jakość spadła... lipa.
Zaloguj się aby komentować
@Wrzoo
where mienso?
@Wrzoo uwielbiam takie michy rozmaitości - jak to mój chłop nazywa
Zaloguj się aby komentować
Rzekotka panierowana
A nie chickenburger?
A to mój cheese burger chłopaki. Ser zolty+salami z Wegier+sos Anna również z Węgier.
Zaloguj się aby komentować
Wyglądają smakowicie
Dobra dobra, ty się nie chwal tylko częstuj wszystkich.
@Wrzoo Rogale to chyba bardziej pasują do Wykopu, c'nie? Hejto mi się raczej kojarzy z muffinkami.
Zaloguj się aby komentować
@smierdakow Wszystkie zupy są łatwe.
Przepis zawsze ten sam.
Wrzucić składniki do garnka.
Zalać wodą
Ugotować
Zjeść.
Zaloguj się aby komentować
@solly Nie znam się ale się wypowiem. Lepiej z mielonego zrób mielone. Albo chili con carne. Według mnie im więcej produktów tym większa sraczka.
Zaloguj się aby komentować
@conradowl piękne! Z czym jadłeś?
Zaloguj się aby komentować
@conradowl Wygląda świetnie
Jak wyżej. Z boczkiem i parmezanem jest też super, ale guancale i pecorino to jeszcze wyższa liga. Jak dla mnie własnie to pecorino wazniejsze
Na grupach kulinarnych nie ma nic gorszego niż jebani obrońcy oryginalnej carbonary. Te zjeby zachowują się jakby sami pracowali we włoskich kopalniach co najmniej 40 lat. I po ciemku pod ziemią mieszali jaja z makaronem o temperaturze nie przekraczającej 58 stopni. Kurwa boczek, źle. Ma być jebana pancetta dojrzewająca w słońcu północnych Włoch, smagana wiatrem wiejącym z alp. Przynajmniej tak Ci się wydaje, dopóki jednego zjeba nie zastąpi jeszcze większy zjeb: "COOO?? PANCETTA? TY KURWO BEZ SZKOŁY GASTRONOMICZNEJ, MA BYĆ GUANCIALE TYLKO TO JEST JEDYNA ORYGINALNA BLABLASRATATATA mnie źle dotykał jak byłem mały i dlatego teraz wkurwiam innych na grupach z jedzeniem" O śmietanie nawet kurwa nie waż się wspominać, zapomnij, że istnieje bo Cię kurwa zjedzą. Żółtko za bardzo ścięte? pewnie przekroczyłeś temperaturę makaronu o 0,7 stopnia, wypierdol to do kosza. CHYBA KURWA TEGO NIE ZJESZ? POJEBAŁO CIĘ? TAKIE ŚCIĘTE ŻÓŁTKO? Dobra chuj, myślisz posypiesz parmezanem, no ale DO CHUJA PANA NA WSZYSTKIE ŚWIĘTOŚCI PARMEZAN?!! TYLKO PECORINO INACZEJ CIĘ ZNAJDĘ I ROZJEBIĘ CI TE PATELNIE Z PODRÓBĄ CARBONARY NA ŁBIE. A jeszcze lepiej jak się znajdzie dwóch takich pederastów naraz, i jeden mówi, że się daje same żółtka, a drugi, że całe jajka. O kurwa o boże, wtedy dopiero się zaczyna jazda. Jeden się zesra, drugi się obsra.
Zaloguj się aby komentować
@RedAlice Ja mam jakąś nowoczesną, białą zastawę z ćmielowa. Ale nie wiem czy mają z naciekami że szkliwa, coś takiego to widziałam tylko w sklepach sprowadzających chińszczyznę.
Ceramika Bolesławiec
Bolesławiec w zmywarce ma się dosnonale, ale design nowoczesny to raczej nie oni
Zaloguj się aby komentować
@wielkaberta Jest coś takiego jak kasza perłowa - kupisz ją w każdym sklepie
Kaszę perłową można najprościej określić jako pozbawione łusek, rozkruszone i wypolerowane ziarno jęczmienia. Często nazywana jest „perłówką” lub kaszą jęczmienną mazurską. Należy ona do jednych z najbardziej naturalnych, pełnoziarnistych i wartościowych produktów typu zbożowego.
Komentarz usunięty
@wielkaberta nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie ale dzięki za pokazanie fajnego kanału na YT.
Zaloguj się aby komentować
może i sam bym znajdę, ale daj przepis;)
Zaloguj się aby komentować
Co ty tej bułce zrobiłeś
Wygląda jak kebab
@Aksal89
coś pięknego
@Aksal89 szarpana piątka
Zaloguj się aby komentować
@Barta55ko przepis zapisany
Zaloguj się aby komentować
Drukowane produkty spożywcze? Tak, to już jest możliwe. Drukarki spożywcze 3D mogą tłoczyć żywność, nadając jej określone kształty. Specjalne egzemplarze produkują nawet drukowane mięso, które doskonale imituje jego włóknistą strukturę. Zdaniem start-upów prowadzących badania i eksperymenty w tej dziedzinie, stek z drukarki ma stać się w przyszłości substytutem mięsa. Tutaj dowiesz się wszystkiego o tych wyjątkowych drukarkach.
@Al-3_x A ja wiem czy odpycha? Z artykułu wynika że jedzenie w drukarkach jest produkowane z... normalnego jedzenia
Wegańskie lub wegetariańskie substytuty mięsa lub kiełbasy zazwyczaj w procesie produkcji mają początkowo konsystencję papki. Są to idealne warunki do przetwarzania przez drukarkę spożywczą. Izraelski start-up już produkuje specjalną formę wegańskich zamienników mięsa z drukarki 3D. Składniki nie są niczym nadzwyczajnym – są to m.in. białka roślinne, woda i tłuszcz. Ale proces produkcji jest naprawdę ekscytujący: Drukowanie jedzenia służy imitacji realistycznej struktury włókien, dzięki czemu nie tylko smak, ale i tekstura produktu przypomina podczas jedzenia mięso.
To jest jak dla mnie jeszcze znośne, ale już od jakiegoś czasu nic nie słyszałem o postępach w laboratoryjnej hodowli mięsa
Zaloguj się aby komentować
@Pieszczoszek dobry jest też odtłuszczacz do kuchni w sprayu. nie wiem jak z węglem, ale z syfem na bokach poradzi sobie świetnie
@Pieszczoszek u mnie grilla czyszczę płynem do felg roton z k2 i zmywa nawet grzechy pierworodne z rusztu ¯\_( ͡° ͜ʖ ͡°)_/¯
Raport z bitwy po użyciu Clinex grill. Radzi sobie całkiem dobrze jednak skorupa okazała się za twarda aby wyczyścić na błysk. Ostatecznie po kilku Clinexach, skrobaniu "plastikowym" druciakiem, drewnem itp. w ruch poszła używana (podtępiona) metalowa szpachelka. Ideału nie ma (skrobałem delikatnie, a nie siłowo), ale piekarnik po nagrzaniu już nie kopci. Jak znów znajdę cierpliwość pewnie jeszcze powtórzę procedurę.
Dzięki za porady
Zaloguj się aby komentować