Kanapeczki z hummusem ostrym i ogorkiem i mnie piecze cala morda, czemu to takie ostre bylo omg xD
A tak poza tym, humus fajny zamiennik masla i margaryn, blonnik i bialko zamiast samego tluszczu

#jedzenie
razALgul

@Nedkely hummus spoko. Dużo białka 🙂

Nedkely

@razALgul blonnika tez sporo

dolitd

@Nedkely W przeciwieństwie do tłuszczu, hummus nie jest nośnikiem smaku, dlatego nie jest dobrym zamiennikiem masła. Poza tym, kto kuźwa używa margaryny? Fuj.

bartek555

@dolitd ale tluszcz jest nosnikiem smaku, jesli przygotowujesz w nim potrawe. Jaki ma smak przeniesc jesli go po prostu rozsmarujesz i polozysz na to cokolwiek?

NiebieskiSzpadelNihilizmu

Poza tym, kto kuźwa używa margaryny? Fuj.

@dolitd no wiesz... ledwo 1 pokolenie wstecz ludzie jedli różne wynalazki tłuszczopodobne typu masmixy i jeszcze gorsze. Zresztą do dziś to można kupić.

dolitd

@bartek555 Oj tam, szczegóły.

bartek555

Ale Maslo przynajmniej nie piecze

sierzant_armii_12_malp

@Byk Taka piosenka nawet była kiedyś popularna:


Marna podróba, ale breja, margaryna

Walą reklamą, ale chryja, co za cena

Marna podróba, ale breja, margaryna

Ej, margaryna Olej!

Budo

@Nedkely korzystam z hummusu zamiast masła i polecam ten styl życia. Masło ciągle mam, ale smaruję tylko na słodkie kanapki, np. z dżemem.

Zaloguj się aby komentować