#jedzenie
@JaktologinniepoprawnyWTF też mam taką miskę
Wylałem trochę do kibla bo coś mi dziwnie zaleciało na języku.
Kurna, OPie, toż to w połowie już cydr rosołowy się zrobił.
A w drugiej połowie tofu.
Zaloguj się aby komentować
Społeczność
@JaktologinniepoprawnyWTF też mam taką miskę
Wylałem trochę do kibla bo coś mi dziwnie zaleciało na języku.
Kurna, OPie, toż to w połowie już cydr rosołowy się zrobił.
A w drugiej połowie tofu.
Zaloguj się aby komentować
Ja bym tam jeszcze tunczyka wrzucił 🙂 ale przepis fajny 👍
@Nedkely wygląda jakby już raz ktoś to zjadł ಠ_ಠ
@Nedkely Tak trochę bez ładu i bez składu. Pomieszałeś ze sobą kuchnię japońską, meksykańską, włoską, indyjską i szczyptę koreańskiej.
W dodatku zamiast to przygotować jak należy, czyli przesmażyć cebulkę z imitacją mięsa i przyprawami a następnie dodawać fasolki i kuskus, to wrzuciłeś to wszystko do wody, aby wszystko wyszło bez smaku.
Wprawdzie uchroniło Cię to przed tą absurdalną mieszanką smaków, bo garam (nie graham!) masala straciło swój smak w tej wodzie, a "włoskie herby" nabrały w tym posmaku siana, ale nie mam pojęcia jak w ogóle wpadłeś na taki zestaw.
Rzucałeś rzutkami do tarczy ze składnikami?
A wystarczyłoby trochę kuminu, chilli i 2-3 kostki gorzkiej czekolady..
Zaloguj się aby komentować
@UmytaPacha Smacznego dla jej! Wyglada jak coś z kruszonko.
@UmytaPacha
czy ty zwinęłaś ceratę do zdjęcia?
@UmytaPacha już miałem pisać, że czasem potrafisz zjeść coś normalnego a tu nagle budyń z sokiem z buraka xd
Zaloguj się aby komentować
No i namówił. Chodziło za mną coś lżejszego.
Miałem zrobić znowu, no nic. Jutro do sklepu. Ostatnio mi wyszła super choć nie tak ładna jak Twoja.
Zaloguj się aby komentować
Wygląda fajnie, może tylko przyprawić bardziej wystarczy.
@Mielonkazdzika
Bladziutkie te nitamago
Protip: jajka przed gotowaniem w temperaturze pokojowej, 5-6minut od zawrzenia i natychmiast hartować, obierać i zalać zimną marynatą.
@UncleFester ja walę kilkanascie kostek lodu do miski i przerzucam z tego co gotowane, też na granicy 6 minut. Wychodzą idealne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@Nedkely ale ja nie słodzę, jestem wystarczająco słodki :)
Cukier tylko do produkcji wina :)
@Nedkely "prawie 64 gram cukru, a sloik ma 454 gram"
Te 64 gramy to w całym słoiku czy na 100 gramów?
@Nedkely swego czasu byla taka rozkmina w UK, jak kupic tanio słoiki na przetwory
i wychodzilo ze najtaniej bylo kupic przecier pomidorowy w srednich sloikach, wywalic przecier i do sloikow ladowac swoje przetwory
Zaloguj się aby komentować
@Pomidor__ smacznego, ale co to jest? Makaron z czym?
Zaloguj się aby komentować
Kurier debil. Zobacz jak Polskie chłopaki wożą żarcie z napojami. Pompują balonik aby kubki nie mogły się ruszyć. Payety wphyerdalają jak leci.
Zaloguj się aby komentować
się nie zesraj...
@JaktologinniepoprawnyWTF Tylko Krasnystaw
Czyżby na hejto pojawił się nowy trend?
#pokazkefira
Zaloguj się aby komentować
Przecież to sos sojowy ciemny, a nie żadne Maggi.
@spawaczatomowy Herezje jakieś.
@spawaczatomowy Marmite albo Vegemite sobie kup. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zaloguj się aby komentować
A to tydzień tostów nie jest co tydzień? 😯
Jeszcze jak!
Oj nie, to tydzień pizzy, ciasto już mi rośnie w lodówce xD
Zaloguj się aby komentować
to koło bigosu nawet nie leżało
Zaloguj się aby komentować
To może ogoreczek kiszony do tego? Jak nie przegoni, to przynajmniej probiotyków sobie dostarczasz
@JaktologinniepoprawnyWTF wiem że zabrzmi szalenie, ale jako fan kefiru opracowałem kiedyś wspaniały cocktail: Gin z Kefirem. Wyszedł pyszny xD
[Tak naprawdę to gin z tonikiem i kefirem bo bez toniku było za gęste, ale to już nie brzmi tak dramatycznie]
Maślanka lepsza.
Zaloguj się aby komentować
a tutaj filmik którym się inspirowałem, z jednego z najbardziej wartościowych kanałów na polskim youtube. moim zdaniem każdy profesor, pasjonat w jakiejś dziedzinie powinien prowadzić kanał na youtube
@voy.Wu Właśnie dziś jedliśmy, ale przygotowanie niezbyt wyszło, bo pomimo długiego smażenia łodygi wciąż pozostały dość twarde.
Taktyczny komentarz
Zaloguj się aby komentować
Rodzaj diety nie ma znaczenia, liczy się tylko deficyt. This is the way.
@Nedkely no nie, zawsze nie. To jest termodynamika, nie zakrzywisz czasoprzestrzeni. 1500 kcal to zawsze 1500kcal nie ważne co jesz. Sam czytasz te badania już powinieneś wiedzieć. Jeżeli wychodzi coś innego to znaczy, że może być jakiś mechanizm którego w pełni nie rozumiemy i coś źle liczymy. Lub częściej, że normalnie są to wartości pomijalne i mechanizm znamy, ale oszołomy wyolbrzymiają efekt. Gwarantuje Ci, że jakby był skuteczniejszy efekt to zawodowcy by go wykorzystywali. A tak to w większości szury, które klepią się po plecach, żeby tłumaczyć sobie swoje dziwactwa. Pomijam wątpliwość jakość badań, co najczęściej jest przyczyną.
@UwU omfg, 1500 kcal to zawsze 1500 kcal. Jak 1 s to zawsze 1 s, a 1 metr to zawsze 1 metr. To jest jednostka miary. Proszę bez szamanstwa. I ten tekst o indeksie glikemicznym. Omfg. On ma tylko sens jak jesz produkty osobno, bo łącząc całkowicie się zmienia. Eh.
Zaloguj się aby komentować
Dobre ilościowo wystarczające . Cenowo nie wiem bo w ciemno brałem. Drogo powiem drożej niż U Bodzia czy w Złotym potoku
@Klamra spoko ale gdzie recenzja panie
@goroncy_kartofel zupa była bardzo dobra (° ͜ʖ °)
@Klamra bezposredni i konkretny jestes:D
@Klamra wygląda pysznie, ja poproszę jedna porcję ale bez papryki
Zaloguj się aby komentować
@konrad1 i tak świetnie wygląda, pychota! a jak środek?
@bojowonastawionaowca kurde nie wiem:D ale idealny w smaku zjadłem cały a fanem słodkiego wielkim nie jestem:D
@konrad1 czyli dobry, taki nie za słodki xD
Oho, "30", po kogoś już jedzie karetka "łełołełołeło".
Zaczyna się od bólu w plecach a później już z górki
Zaloguj się aby komentować
@Daniel_Obajtek dzizus jaki mały telefon.
@Boltzman ...i jeszcze na stoliku dla lalek!
To nie Michałek, to Michał.
Zaloguj się aby komentować
Wołaj jak będzie relacja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@flaki Dobrze (° ͜ʖ °)
Zaloguj się aby komentować